> agenda

Agenda

 
5 maart 2023, 15:00 uur

Korneel Roosma: ONTMOETING MET GEVOLGEN

Vermaning

ONTMOETING MET GEVOLGEN
Een toneelstuk over twee vrouwen die via de familie aan elkaar verbonden zijn.
tik hier voor poster .pdf

Toelichting
In het jaar 2025 zal het 500 jaar geleden zijn dat in Zürich (Zwitserland) de eerste volwassendoop plaatsvond. Dat gedenkwaardige moment geeft aanleiding om met elkaar 500 jaar Anabaptisme en Doperdom te vieren. In de aanloop daar naartoe zal ongetwijfeld op diverse plaatsen in Nederland en waar ook ter wereld de reformator Menno Simons centraal staan. Zijn gedachtegoed en idealen zullen op de een of andere manier onder het stof vandaan worden gehaald door vieringen en lezingen. 

De vrouw van Menno Simons heette Geertruydt Jansdochter Hoyer. 
Zij is tot dusver (helaas) op de achtergrond gebleven. Wij vinden het tijd om daar - na al die eeuwen - verandering in te brengen. Haar verre achter -, achter - , achterkleindochter Geerte de Vries heeft Geertruydt aangespoord om haar kant van de doperse geschiedenis te vertellen. Immers zij heeft ons vast wel het een en ander te zeggen en misschien geeft ze ons voor deze tijd ook nog ideeën om over na te denken. 

Beide vrouwen hebben in hun tijd, op grond van een bijzondere ontmoeting, voor een andere weg gekozen. Een weg met grote gevolgen voor hun verdere leven. Beseften zij welke stap zij namen, het onbekende tegemoet? In dit toneelstuk kijken beide vrouwen terug op die keuze.


Terug
 
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rottevalle-Witveen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2023 Doopsgezind.nl