> nieuws

Nieuws

 
22 augustus 2021

Met bijbel- of gesprekskring aan de slag?

De thema-mappen van de GDB biieden materiaal om met elkaar in gesprek te gaan over thema's waar we allemaal mee te maken hebben. Wat vertellen de bijbelverhalen? Hoe beleven we dat nu en wat voor vragen roept dat op? 

De mappen geschreven in het kader van de pelgrimage van gerechtigheid en vrede bevatten voor bijbel- en gesprekskringen het volgende:

De 'opmaat' of het 'vooraf' is bedoeld om even met de groep het onderwerp van de avond aan te raken, voordat er met het bijbelgedeelte begonnen wordt. Kortom: 'om even bij elkaar in het thema op verhaal te komen'.

Daarna volgt 'bijbel'. Een inleiding op de tekst. Daarna de tekst(en) zo dicht mogelijk bij de grondtaal vertaald. Er kunnen daarnaast nieuwe vertalingen gezet worden ter vergelijking. Bij de tekst staan open vragen om ieder zelf naar eigen antwoord te laten zoeken. 

Dan volgt 'uit het even gegrepen'. Hoe beleven we het thema uit die tekst(en) nu en wat voor vragen roept dat op? 

Tenslotte bekijken en beluisteren we hoe kunstenaars, schrijvers en dichters dit bijbelgedeelte beleefd hebben en kunnen we aan elkaar laten horen wat hun interpretatie ons zegt. (ook op youtube-filmpjes wordt gewezen)

Als iedere deelnemer een map heeft kan er ook vooraf thuis al ingelezen zijn.
Ook voor een huissamenkomst geschikt omdat ze geringd zijn en makkelijk tot A4 omgevouwen kunnen worden.

Voor de map van dit jaar zie onder 'jaarthema 2021-2022'.

Voor een andere map zie onder:
‘Wil je in een dienst voorgaan? Of zoek je naar ideeën daarvoor?’ (om de drie maanden laten we daar een andere map zien)

doopsgezind bijbelstudie pelgrimage gerechtigheid en vrede


Terug
 
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rottevalle-Witveen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl