> agenda

Agenda

24 september 2019, 19:30 uur

Film in het kader van de vredesweek

Mennohűs naast de Doopsgezinde kerk Surhuisterveen

19.30 uur Filmavond in Doopsgezinde Vermaning, Gedempte Vaart 25, Surhuisterveen. Vooraf, om 18.00 uur, een eenvoudige maaltijd. Opgave voor de maaltijd is noodzakelijk in verband met de inkopen en kan via de intekenlijst in de eigen gemeente. De avond wordt na de film afgesloten met een nagesprek.
Vertoond wordt de film Ajami .In Ajami, de buurt in de stad Jaffa (Israël), wordt ieders leven beïnvloed door geweld en misdaad. Strenge Arabische familiestructuren, bendes, wraak, brute politieoptredens en racisme regeren hier.
De gevoelige dertienjarige Nasri en zijn oudere broer leven in angst nadat hun oom een pro-minente figuur heeft verwond. Ze hebben dringend geld nodig om wraak af te kopen. De rijke Palestijn Binj droomt van een prachtige toekomst met zijn joodse vriendin. En de Israëlische politieman Dando probeert de verdwijning van zijn broer te verwerken, maar wordt ondertus-sen op een drugsdeal afgestuurd.
Ajami is de debuutfilm van een Palestijnse en een Israëlische regisseur. De veelbekroonde, caleidoscopische thriller laat zien hoe verschillende mensen de realiteit totaal anders beleven.


Terug
 
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rottevalle-Witveen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl