> agenda

Agenda

 
16 januari 2019, 08:00 uur

Regenboogvlag in top bij Doopsgezinde kerk Surhuisterveen

Doopsgezinde kerk Surhuisterveen

Dat de doopsgezinde kerk in Surhuisterveen niet geassocieerd wil worden met de omstreden Nashville-verklaring laat de kerk weten met een regenboogvlag in top van de mast voor de kerk. Door de regenboogvlag in top te hijsen laat de kerk zien open te staan voor alle mensen.

Op de website van de doopsgezinde kerk Surhuisterveen valt een verklaring te lezen van predikanten van Doopsgezind Amsterdam. ,,Het lijkt aantrekkelijk om alles wat ons onzeker kan maken, zoals liefde, seks en genot, uit te bannen en buiten de deur te houden. Met vrijheid en mens-zijn heeft dat echter weinig te maken. Voor óns gaat christen-zijn vooral over barmhartigheid, naastenliefde en inderdaad: vrijheid. Over dat ieder mens mag zijn zoals hij of zij is.”

De Nashville-verklaring is een vertaling van het Nashville Statement. Hierin staat hoe christenen moeten omgaan met het geloof, en zaken als het huwelijk en seks. De verklaring is al enkele jaren oud, alleen werd de Nederlandse vertaling pas begin dit jaar gepresenteerd. In de verklaring staat onder andere dat christenen homoseksualiteit dienen af te wijzen en wordt de suggestie gewekt dat homoseksualiteit te genezen is.

Bron: www.defeanster.nl

https://defeanster.nl/2019/01/15/regenboogvlag-in-top-bij-doopsgezinde-kerk-surhuisterveen


Terug
 
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rottevalle-Witveen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl