Agenda

 
 
zondag 27 januari 2019, 17:00 uur

Theaterstuk: Brieven aan mijn zoon

Doopsgezinde kerk Leeuwarden, Wirdumerdijk

.. 'En dus verbood de keizer elk geloof, anders dan het geloof in zichzelf, en stelde wachters aan. Voor elke geloofsplaats eentje. Een ongelovige, die in niets anders kon geloven, dan in de grote keizer'.... 

De jonge Tabula wordt door keizer aangesteld, om de kerk te bewaken tegen vreemd geloof. En zo komt Tabula als de nieuwe bewaker de kerk binnen. Daar ontmoet zij de schoonmaker, die met zijn geloofsdetector in de harten van de mensen kan kijken. En staan er voor de kerk twee wachters, die zich afvragen waar zij nu eigenlijk op wachten.

De geheimzinnige brieven die de kerk blijven binnenkomen, drijven Tabula tot wanhoop. Want wat is geloof? Hoe bewaak je het? Wanneer is het vreemd? En kan je over geloof alleen nadenken, of moet je er ook iets bij voelen? 
Een toneelstuk voor jong (vanaf 10 jaar) en oud, en iedereen die zich wel eens heeft afgevraagd waar hij of zij in gelooft.. 

Tekst en regie: Annerixt Pijlman (toneelacademie Maastricht)
Inloop: 16.30 uur
Na afloop soep en brood met nagesprek
De toegang is gratis, collecte na afloop
info en opgave:  tj.hiemstra@hetnet.nl 

Annerixt studeerde aan de Maastrichtse toneelacademie en heeft grote affiniteit met religie en geloof. Om die reden heeft DGHaarlem haar gevraagd om met een groep jongere en oudere gemeenteleden een theaterproductie te maken. Wat in de adventstijd in DGHaarlem opgevoerd wordt, zal Annerixt in DGLeeuwarden laten zien op 27 januari a.s. 


Naar de agenda

  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Rottevalle-Witveen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl